Europas största Via Ferrata-anläggning

Övriga aktiviteterKramfors

Ett fantastiskt äventyr där du utmanar din höjdrädsla och njuter av den svindlanade magiska utsikten över världsarvet Höga Kusten.

Via Ferrata innebär vajerledssäkrade klätterleder. På Skuleberget finns fyra leder av olika svårighetsgrader som du, med godkänd klätterutrustning, följer genom att använda vajrar som sträcker sig upp på berget. Här har alla med en kroppsvikt mellan 40-140 kg möjlighet att uppleva bergsklättring på Skulebergets 250 meter höga bergvägg under maximal säkerhet. Det krävs inga förkunskaper och du behöver inte ha en fysik utöver det vanliga.

Se på Google Maps

Bra att tänka på

Den Vita Leden är Skulebergets klassiker och det självklara valet för den som aldrig provat via ferrata eller annan klättring förut. Vita leden följer en "traditionell" klätterled av 2 – 3:e graden och letar sig på ett naturligt sätt den enklaste vägen uppför Skulebergets östvägg. Turen kan beskrivas som varierad, med en intressant "kryddblandning" av små klätterproblem och situationer med jämna mellanrum avbrutna av trevliga utsikts-/fikahyllor. Klättringen är sällan riktigt utsatt, men ändå med bergväggskänsla. Vita leden kräver knappast mer än normal balans och rörelseförmåga samt en inte alltför påträngande svindelkänslighet. Prövostenen i början ger en bra uppfattning om vad som väntar.

Att göra i närheten

Upptäck mer i Sverige

Höga Kusten