Åk(a) dressin i Härliga Hagfors

NaturupplevelserHagfors

Dressinavgångarna är 13.30-16.30 och 17.30-23.00 Pris 400:-/dressin. Det får plats 2 personer på varje dressin. Entré på museet ingår.

Med dressin tar du dig från Järnvägsmuseet i Härliga Hagfors till Stjärnforskvarn längs den smalspåriga järnvägen, den del av Nlkj banan som finns kvar. Turen är ca 6 km. Du kan stanna på den natursköna rastplatsen Knotebo längs järnvägen och äta din medhavda fika, fiska eller bara njuta av naturen. Vid vändstationen Stjärnforskvarn kan du beundra gamla bygnader och påminnas om att det var här allt startade för Uddeholmbolaget som i dag ligger i Hagfors en bit från museet. Väljer du kvällsturen har du tid att grilla på eldplatsen som finn vid Knotebo.

Se på Google Maps

Bra att tänka på

Det kan vara bra att ta med sig en mjuk dyna att ha till passageraren. Det kan också vara bra att ha en filt med sig till Knotebo om inte borden räcker till. Om man ska grilla ta med grillsaker och något att hämta vatten med för släckning när ni åker därifrån. Myggmedel är ett måste på kvällstid och skuggiga dagar.

Att göra i närheten

Upptäck mer i Sverige

Visit Värmland