Njut av de lokala smakerna ute i naturen
The Edible Country, konceptet där vi förvandlar naturen till en gör-det-själv-restaurang. Här får gäster möjligheten att skapa sina egna måltidsupplevelser med inspirerande recept framtagna av fyra Michelinkockar. Med lokala råvaror som går att hitta i den svenska naturen tillagar man en naturlig, hållbar och läcker måltid. Den som vill kan också få hjälp av en lokal guide, förses med en färdig korg med ingredienser eller få maten tillagad och serverad. Konceptet har nu även utökats med dryckesupplevelser i en utomhusbar, The Drinkable Country. Precis som måltidskonceptet är tanken att gästerna kan skapa sina egna dryckesupplevelser med recept framtagna av några av Sveriges ledande dryckesexperter och man använder bara färdiga lokala drycker och ingredienser från omgivningen.
Bra att tänka på
Bordet vid Asa ligger ca 45 minuters bilfärd från Växjö. Här mitt inne i den småländska skogen är menyn inspirerad av den lokala naturen och de ingredienser du behöver finns i omgivningarna kring bordet. Även viltkött dyker då och då upp på menyn och kommer då ifrån de lokala markerna.