Utomhusrestaurang & -bar

RestaurangLiehittäjä

Njut av de lokala smakerna ute i naturen

The Edible Country, konceptet där vi förvandlar naturen till en gör-det-själv-restaurang. Här får gäster möjligheten att skapa sina egna måltidsupplevelser med inspirerande recept framtagna av fyra Michelinkockar. Med lokala råvaror som går att hitta i den svenska naturen tillagar man en naturlig, hållbar och läcker måltid. Den som vill kan också få hjälp av en lokal guide, förses med en färdig korg med ingredienser eller få maten tillagad och serverad. Konceptet har nu även utökats med dryckesupplevelser i en utomhusbar, The Drinkable Country. Precis som måltidskonceptet är tanken att gästerna kan skapa sina egna dryckesupplevelser med recept framtagna av några av Sveriges ledande dryckesexperter och man använder bara färdiga lokala drycker och ingredienser från omgivningen.

Se på Google Maps

Bra att tänka på

Bordet i Liehittäjä ligger på traditionellt samiskt renområde ungefär 15 minuters promenad från Huuva Hideaway Lodge, nära den finsk-svenska gränsen mellan Övertårneå och Överkalix.

Här håller lokalborna den traditionella maten varmt om hjärtat och genom att smaka på vad naturen har att erbjuda i dessa subarktiska förhållanden är det lätt att bli förälskad i denna speciella del av Sverige.

Foto: Linnea Isaksson

Att göra i närheten

Upptäck mer i Sverige

Swedish Lapland