John Preston

Träffa John Preston från USA

Det kockutbildade fotbollsproffset John Preston från Boston kom till Umeå för att spela fotboll. Han hamnade i Gällivare och stannade för kärleken (och ett visst virus). Här blev det fiske i älvar, renkebab i skogen och vattenfallsturné på motorcykel.

Besökta platser

NORRBOTTENVÄSTERBOTTEN

Ja

Fortfarande i Sverige

Det norrländska köket

Foto: SwedishLapland
NORRBOTTEN

Som kock är mat något av det viktigaste med resor, det här stället är så värt ett besök.

Maten i Norrbotten är fantastisk, både att äta och laga. Helst i naturen, men det finns också jättebra restauranger här. Stora Sjöfallet har hotell och campingplats där de serverar lokalproducerad mat med färska råvaror. Åk dit! Ett favoritminne är när vi åkte ut i skogen, grävde ett hål i snön, gjorde upp eld och lagade kebab på renkött. Annars är palt en ny favoriträtt.

Jag skulle så himla gärna vilja ta hit min familj, de skulle älska det.
Läs mer på storasjofallet.comSe på Google Maps

Motorcykelturné i Norrbotten

NORRBOTTEN

Motorcykel är ett fantastiskt sätt att ta sig runt på här uppe.

Det finns så mycket att se och göra. Jag tog mig från stugan vid älven där vi bodde och fiskade, vidare till en massa olika vattenfall, vidare till en vikingagrav (tror jag) och andra vackra platser i naturen där vi lagade mat över öppen eld. Såklart funkar det ju fint med bil också.

Läs mer på welcometogallivare.comSe på Google Maps

Kaffe i Umeå

VÄSTERBOTTEN

Att ta med sin kaffe, gå längs älven och titta in på Västerbottens museum var en favorit.

Jag kom först till Umeå för att spela. Och eftersom jag är en stor kaffedrickare tog jag mig ut på stan för att leta efter det bästa. Costas rosteri har bland det bästa kaffet jag någonsin druckit. Så många intressanta smaker och bryggningstekniker från olika delar av världen. De rostar dessutom bönorna direkt på plats. Umeå är också fullt av kultur.

Costas rosteri har bästa kaffet jag druckit och stan är full av kultur.
Läs mer på costasrosteri.seSe på Google Maps
Foto: Maria G Nilsson

Det jag missade att göra

Jag älskar arkitektur, så jag skulle gärna vilja resa runt och se sånt. Både i de större städerna och ute på landsbygden. Göteborg verkar ha fantastiska byggnader till exempel. Och de gamla Hälsingegårdarna verkar hur coola som helst.

goteborg.com/sevardheter

Det sämsta

Jag gillar ”klassisk” palt, men blodpalt... Inte min grej. Jag provar alltid all mat, men det gick bara inte. Självklart sa jag till min flickväns pappa att jag gillade det, men han såg på mig att jag ljög. Han tyckte jag kunde skölja ner det med lite hembränt. En norrländsk klassiker som jag förstår det.

Upptäck mer i Sverige

Sveriges Upplevelseguide

Hitta dina upplevelser