Ganna Bogomol

Träffa Ganna från Ukraina

Den ukrainska dansaren var lyckligt ovetande om pandemins utbrott när hon skulle lämna Åsa folkhögskola. Hennes flygresa ställdes in och Europas gränser börja stänga. De sörmländska sjöarna, skogarna, kajaken, mountainbiken och kladd- kakan blev räddningen.

Besökta platser

SÖDERMANLAND

14

Dagar i Sverige.

Den sörmländska naturen

Foto: Lindfyr Photography, Kanotkungen
SÖDERMANLAND

Sörmländska skogar, sörmändska sjöar blev min kärlek

Dansskolan jag gick på hade väldigt nära till fin natur. Jag älskar att alla har fri tillgång till den svenska naturen. Och det finns så mycket att göra i den också. Så fort jag inte pluggade eller dansade försökte jag ta mig ut. Jag brukade cykla mountainbike i skogen eller vid någon av sjöarna som ligger nära. Vid sjön brukade jag paddla kajak och bada. Tror inte ni förstår hur fina sjöar ni har i Sverige.

Det är otroligt vackert där, det var verkligen ”food for your eyes”.
Läs mer på skebocanoe.seSe på Google Maps

Fika, fika, fika i Katrineholm

Foto: Therese Larsson
SÖDERMANLAND

Kladdkaka med kokos, vilken uppfinning!

Jag älskade att gå runt i Katrineholm. Vilken gullig liten stad. Jag brukade shoppa i second hand-butikerna, sitta vid skateparken och titta på alla som åkte, spela basket på utomhusplanen och det viktigaste av allt – fika. Jag lät fikat och de olika fina kaféerna leda vägen fram genom staden. Min standardbeställning: en latte och en kladdkaka med kokos.

Läs mer på fotografenscafebistro.seSe på Google Maps

Café Aktersnurran i Nyköping

SÖDERMANLAND

Se solnedgången med en gudomlig glass i handen

Förutom kladdkaka är jag även galen i glass. Och den absolut bästa glassen hittade jag vid hamnen i Nyköping. Det är så fint där. Stället heter Café Aktersnurran och har alla möjliga olika sorter. Den italienska gelaton är min favorit. De gör sina egna våffelstrutar på plats också. Ett tips är att komma dit sent på kvällen och titta på solnedgången vid vattnet.

Läs mer på cafeaktersnurran.seSe på Google Maps
Foto: Skara Sommarland

Det jag missade att göra

Jag har hört så mycket gott om svenska nöjes- och vattenparker. De var ju tyvärr stängda förra året, men nästa gång jag är i Sverige tänker jag försöka besöka flera av dem.

Det sämsta

Kokt potatis var gott i början, men det blev för mycket. Varför äter ni så mycket kokt potatis? Till allt. Precis hela tiden. Tror jag har fyllt min potatiskvot för tio år framåt.

Upptäck mer i Sverige

Sveriges Upplevelseguide

Hitta dina upplevelser